Milano, Visit, 2013-11-18

It opened last year, during the last Salone Internazionale del Mobile. 28 seats, in the heart of Navigli.
A project designed by Francesco Faccin and built by inmates from the Penitentiary Institute of Bollate, that used recycled timber offcuts to realize the furnitures and decorations, like the pendant lights made from recycled plastic bottles.
The kitchen is the soul of the project, which is accessed through a small passage at the entrance.

“The restaurant’s objective is also to become a showcase of these furnishings in order to create a direct sales network with the Bollate’s penitentiary workshop.
In fact, the laboratory will continue to develop and create projects related not only to food, but also to plan and program an external guests network, linked to the milanese design, which can create and design a new furniture collection with the help of the detainees themselves.”



28 Posti
via Corsico 1
20144 Milan